måndag 9 mars 2015

Kärringar, som förstör

8 mars. Kvinnodagen.  :/

Det får mig att tänka på Annica Dahlström,  hjärnforskare, som har skrivit boken ”Könet sitter i hjärnan”.

Hon skriver:

Begreppet ‘jämställdhet’ innebär inte att alla är likadana, utan att vi är lika mycket värda, och har samma rättigheter och skyldigheter. Detta har varit så självklart för mig att jag inte hade trott att det skulle behöva betonas. Det var först när jag stötte på patrull beträffande tolkningen som jag insåg att många missuppfattade ‘jämställdhet’ till att alla verkligen är likadana – och om inte så måste vi bli likadana.”

”Den så kallade feminismen riskerar att allvarligt skada medborgare i Sverige med sin teoribildning och sina hypoteser, vars grundläggande dogm är att alla skillnader mellan kvinnors och män personligheter, intressen och förmågor enbart beror på social påverkan. Genom att med millimeterrättvisa tvinga människor att anpassa sig till konsekvenserna av denna dogm, lägger man en tvångströja på stora befolkningsgrupper.”

”Män är män och skall inte påverkas att bli kvinnliga (om de inte är det från början). Kvinnor är kvinnor och skall inte behöva uppträda som män (om de inte känner för det).”

Vad Annica Dahlströms forskning visar är att män och kvinnor skiljer sig åt redan från födseln i sina psyken. Inte så att där går en knivskarp gräns, utan så att män övervägande har vissa hållningar, kvinnor övervägande andra. Det kan dock lappa över, som på denna skiss.


Men det är ju inte ett politiskt korrekt forskningsresultat. En kollega på en annan fakultet varnade Dahlström:

…du kan förstöra mycket om du fortsätter!

Kritik fick Dahlström också från Claes Borgström, jämställdhetsombudsman: ”Jag tycker det är en oerhört obehaglig tes som du för fram, …jag godtar inte tesen att män saknar den empati och omvårdnadsförmåga som kvinnor har, vilket är en förutsättning för att ta hand om små barn.

Användandet av begreppet ”obehaglig” för att avfärda sådant som går emot den egna agendan känns ju igen från t ex  Göran Greider och tidskriften Expo.

Julia Caesar hade i sin senaste krönika en formulering som får mig att tänka på denne Greider:

…alla som har hjärtat till vänster och huvudet under armen.


När jag i rubriken till denna bloggtext talar om ”kärringar” så kan både kvinnor och män kvala in.

I begreppet lägger jag  en oförmåga att tänka klart, en rädsla för att se verkligheten.
En destruktiv godhetsambition (eller förment sådan), som inte tar hänsyn till helheten och långsiktiga konsekvenser.


Med den definitionen är Göran Greider själva prototypen för en kärring!

Men för att problematisera: det finns – genomsnittligt sett – skillnader mellan män och kvinnor utöver de fysiska. Där finns även psykiska skillnader.  Jag föreställer mig att Annica Dahlström har rätt, när hon hävdar att spädbarn och små barn framförallt behöver närheten av sin mor.

Jag föreställer mig också att en del av förklaringen till det svenska samhällets utförsbacke ligger i kvinnligt politiskt inflytande. Där finner jag stöd i vad Julia Caesar skriver.


Hon konstaterar att befolkningen i Sverige nu består av en större andel män än kvinnor – till följd av den massiva invandringen, där män dominerar:


Vilken seger för humanitet och jämlikhet är inte detta! Hur hårt och osjälviskt har inte kvinnor strävat för att uppnå detta mål! Kvinnor som går i demonstrationståg och fackeltåg ‘mot rasism’, kvinnor som startar Facebookgrupper för att hjälpa tiggande romer med illegala bosättningar, kvinnor som kärleksbombar moskéer, kvinnor med blödande hjärtan för jordens alla fattiga som inte ens har en i-Phone – ja alla som har hjärtat till vänster och huvudet under armen.


Det är bara att höja glaset och gratulera alla goda, fördomsfria, toleranta, generösa, mångkulturvurmande kvinnor till ett strålande resultat av ert outtröttliga arbete för utbyte av Sveriges befolkning. Passa på att fira ordentligt i dag innan det eventuellt går upp för er att ni har bitit er själva så rejält i svansen att ni önskar att ni aldrig hade tagit orden ‘ta vårt ansvar’ i er mun.

Utan era hängivna insatser och er faiblesse för massimport av människor från så underutvecklade länder som möjligt kunde Sverige fortfarande – förfärliga tanke – ha varit ett efterblivet och tråkigt land befolkat av huvudsakligen etniska svenskar; dessa förhatliga vita män med sin osexiga hederlighet, snällhet och omtänksamhet.


Vi hade fått klara oss utan spännande trippelmord, knivskärningar, skottlossningar, våldtäkter, rekrytering till islamistisk terrorverksamhet och massmord i Syrien och Irak, rån, misshandel, anlagda skol- och bilbränder varje dag, bomber mot domstolar, hedersvåld, stenkastning mot polis, brandkår och ambulans. Vi skulle ha fått hanka oss fram på svensk husmanskost som paltbröd med fläsk och köttsoppa med klimp och inte ens vetat om att vi är ‘otrogna’ som ska dö enligt koranen. Istället kan vi nu glädja oss åt ett totalt förändrat Sverige.

Det är kvinnor med vidöppna hjärtan som med aldrig sviktande entusiasm går i frontlinjen för den mångkulturella omvandlingen av vårt land. Kvinnor tas som gisslan av sina hormoner och omsätter sina heta drömmar om virila mörkhåriga främlingar i politiska ställningstaganden för öppna gränser och globalt omhändertagande. Kvinnor tycker synd om alla som inte får bo i Sverige. Sverige är inte svenskarnas land, det är allas land.


Det är slående hur kvinnor dominerar bland dem som profilerar sig mest för ”generositet” och ”godhet” inom invandringspolitiken:

I allra störst tacksamhetsskuld står vi givetvis till de kvinnliga politiker som har gått i bräschen för den mångkulturella omdaningen av Sverige. Kvinnor som Mona Sahlin (s), Veronica Palm (s), Eva-Lena Jansson (s), Margot Wallström (s), Magdalena Andersson (s), Gudrun Schyman (Fi), Soraya Post (Fi), Maud Olofsson (c), Annie Lööf (c), Kerstin Lundgren (c), Anna Kinberg Batra (m), Cecilia Malmström (fp), Birgitta Ohlsson (fp), Cecilia Wikström (fp), Emma Henriksson (kd), Maria Ferm (mp), Maria Wetterstrand (mp), Åsa Romson (mp), Alice Bah Kuhnke (mp), Bodil Ceballos (mp), Christina Höj Larsen (v) och Ulla Andersson (v).

Julia Caesar fyller på med namn från mediavärlden:

Lena Sundström, Cilla Benkö, Eva Hamilton, Hanna Stjärne, Karin Pettersson, Åsa Linderborg, Katrine Marcal, Sanna Lundell, Lena Mellin, Helle Klein, Alexandra Pascalidou, Gunilla von Hall, Lisa Bjurwald, Anne Lagercrantz, Alice Petrén, Lotten Collin, Cecilia Uddén, Beatrice Janzon, Anna Landelius, Katherine Zimmerman, Anna Hernek, Helena Groll, Li Hellström, Tithi Hahn, Daniela Marquardt, Jenny Strömstedt, Malou von Sievers, Margit Silberstein, Helena B Nilsson, Nike Nylander, Cecilia Gralde, Bodil Appelquist, Anna Hedenmo, Kristina Kappelin, Heidi Avellan, Ann-Charlotte Martéus, Frida Boisen…

Javisst – kärringar, som verkar för att förstöra Sverige!


I andra vågskålen finns dock kvinnor som står för ansvar, klarsyn och förnuft! Jag vill nämna åtminstone några namn, när det gäller invandring och/eller genusfrågor. Förutom Julia Caesar finns Ingrid Björkman,  Ingrid Carlqvist,  Anna Hagwall, Sanna Hill, Gun Kullberg, Inger-Siv Mattson,  Merit Wager,  Tanja Bergkvist,  Susanna Popova, Annica Dahlström, och många fler.

Eva Bergqvist förtjänar att kommas ihåg!

Mer:

Inte bara kvinnliga politiker och journalister utan också anonyma hjälparméer av regeringstrogna kvinnor står bakom nedmonteringen av Sverige. Kvinnor som besitter tjänster på alla nivåer i samhället: statliga myndigheter, länsstyrelser, kommuner, landsting, rättsväsen, polis, ideella organisationer, fackföreningar, universitet och övrigt skolväsen, sjukvård, barnomsorg, äldre- och handikappomsorg, socialtjänst, biblioteksväsen och kultursektorn.

Tragiskt få av de här kvinnorna visar förmåga till självständigt tänkande.”


”Medan feministerna är upptagna av pseudofrågor som fler kvinnor i bolagsstyrelserna och en tredje pappamånad  ökar den invandrade våldsbrottsligheten och i synnerhet antalet anmälda våldtäkter kraftigt i Sverige.


Avslutningsvis konstaterar JC att ”marken har beretts i mer än 40 år – men var det här ‘befrielsen’ de drömde om?” och citerar ur pjäsen ”Jösses flickor” från 1974:

Och en dag ska barnen säga:
Tack mödrar, det gjorde ni bra!

En dag ska barnen säga:

Denna mänskliga värld vill vi ha.


Mer:

https://aktualia.wordpress.com/julia-caesar/
http://snaphanen.dk/2015/03/07/sondagskronika-grattis-alla-fittbarare/
http://snaphanen.dk/2014/11/23/sondagskronika-kvinnors-makt-och-mans-sarbarhet/
http://snaphanen.dk/2010/08/22/s%C3%B8ndagskronik-batikhaxorna-och-makten/
http://fnurra.com/2015/03/09/den-eviga-manliga-ondskan/

Källahttps://janmilld.wordpress.com/2015/03/08/karringar-som-forstor/

---------------------------

- Bra rutet, Jan Milld! Den bizarra feminism  och s k genderpolitik som spridits som en gräsbrand på torr prärie, är sjuklig och politiskt styrd dessutom. Här kan man inte direkt peka ut de Nya moderörerna vilka ståtar som anstiftarere avmassinvällningen. Fruntimmersdrevet härstammar ur F!, det vidriga pajaspartiet som startades av kommunistfyllot Gudrun Schyman. Sen har det blivit politikst korrekt att hoppa på släpet, som centerns barnrumpa Annie Lööf, svetsarmongot Stefan Löfven, Bängt Westerberg, m fl vidriga varelser, som känner att dom "måste" kalla sig feminister. Den ende toppolitikern som klart och tydligt markerat att han INTE är feminist är SD:s Jimmie Åkesson, heders.

Jag avskyr kvoteringar och särbehandlingar, varför jag i min egen position utnämner dagen till 'Svenska Mansdagen' med tillägget 'riktiga' svenskar. Skål!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar