torsdag 5 mars 2015

Forskare: ”SD:s motståndare gör allt fel”

Motståndarna till SD gör i stort sett allting fel. Alliansen talar om öppna hjärtan, men har varken bostäder eller någon fungerande integrationsplan. Och vänstern bemöter SD med symbolhandlingar, daterad klassanalys och moraliskt ögontjäneri, menar ledarskapsforskaren Claes Wallenius.

- Claes Wallenius, som så sent som 2011 satt i partistyrelsen för Vänsterpartiet, är inte nådig i sin kritik av de äldre sju riksdagspartierna, när han idag ifrågasätter deras taktiker mot Sverigedemokraterna på SvD Opinion.

När SD ifrågasätter den förda invandrings- och integrationspolitiken, är allianspartiernas enda svar för integrationen lägre ingångslöner och sämre anställningstrygghet, vilket inte är särskilt lockande för Sveriges löntagare, menar Wallenius. Dessutom slår Alliansens retorik om ”öppna hjärtan” helt fel när deras kommunala företrädare ”inte hittar en enda bostad för de nyanlända”.

De rödgröna partierna å sin sida, ägnar sig åt ”ryggvändande symbolhandlingar, till att kalla SD för fula saker och till en meningslös diskussion om huruvida SD är fascistiskt”.
Och dessutom förs dessa debatter i sammanhang där de sverigedemokratiska väljarna inte ens befinner sig, hävdar han.

Claes Wallenius menar att Almgårdens invånare, som bor grannar med Rosengård i Malmö, ser det som viktigare att ”slippa få sin cykel stulen för tionde gången än att lyssna på vackra tal om människokärlek”. Han anser att vänstern gör ett stort misstag när man undviker att tala om sociala problem i invandrartäta områden för att istället ägna sig åt ”gullig retorik”, ”daterad klassanalys” och ”moraliskt ögontjäneri”.

I verkligheten menar Wallenius att miljön kring Almgården kännetecknas av ”våld, falangstrider och kriminella gäng” samt en ”genuin otrygghet”. Missförhållanden som alltså endast Sverigedemokraterna bekräftar och adresserar på riktigt.

Och eftersom såväl den etablerade högerns som vänsterns förslag ter sig ointressanta eller direkt motbjudande för SD:s väljargrupper, som Wallenius identifierar som den ”värdekonservativa arbetarklassen”, är hans slutsats att alla de sju äldre partierna gör allting fel.

Dessutom, skriver Claes Wallenius, är den svenska debatten moraliserande när ”de som anser sig företräda den högre moralen i denna diskussion är de mer resursstarka”. En grupp som samtidigt verkar ”hålla sig på tryggt avstånd från det de gärna framhåller att de tolererar”, menar han.

”Om de politiska motståndarna fördubblas i val efter val får man kanske ställa frågan om man inte ska ompröva sin strategi”, avslutar Wallenius debattinlägget.

Källahttp://samtiden.nu/10569/forskare-sds-motstandare-gor-allt-fel/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar