måndag 16 mars 2015

”Sanningen om de syriska flyktingarna”

Från nyhetstidningen samtiden.nu lyfter vi in en större del av en artikel av den för den vana eXponeratläsaren kända och eminenta Nima Gholam Ali Pour, med iranskt påbrå, före detta socialdemokrat men nu mera tillhörande Sverigedemokraterna.

”I olika debatter om flyktingströmmen från Syrien så låter det som att de asylsökande från Syrien inte har haft något annat val än att komma till Sverige. Hur ofta har man inte hört en vänsterorienterad person skrika en i ansiktet: ”Vill du hellre att de ska dö?” Nej, ingen har sagt att de som befinner sig i krigets Syrien ska dö. Men senast jag kollade på kartan såg jag inte att Syrien gränsade till Sverige.

- Ändå är Sverige det land i Europa som har tagit emot flest asylsökande från Syrien de senaste tre åren. Så hur kommer det sig att människor som ”flyr för sitt liv” lyckas navigera sig igenom Europa till den del av Skandinavien som heter Sverige? Hur kommer det sig att den som flyr från Syrien väljer att passera länder som Bulgarien, Rumänien, Ungern, Slovakien och Polen?

Svaret kommer att göra vänstern besviken. Resan från Syrien till Sverige är inte kaotisk och sker inte i en miljö av desperation. Resan är planerad in i minsta detalj. Planeringen sker inte i krigets Syrien, utan den sker i trygga europeiska länder som Grekland eller Italien. När syrier tar sig till dessa europeiska länder som ligger någorlunda nära Syrien tar man reda på vilket europeiskt land som ger syriska asylsökande permanent uppehållstillstånd.

Genom andra syrier eller genom media så får man reda på att Sverige är det landet. Därefter planerar man en resa för att ta sig från ett tryggt europeiskt land som har en balanserad invandringspolitik, till Sverige, som ger alla syrier permanent uppehållstillstånd.

Precis som alla resenärer i Europa så måste dessa syrier betala för sin resa. Detta innebär att de som kommer till Sverige är de som har haft pengar med sig från Syrien. De fattigaste och mest utsatta syrierna får aldrig komma till Sverige.

I januari 2014 rapporterade Dagens Nyheter att syrier kommer till Sverige från USA. Även om man befinner sig på andra sidan Atlanten så verkar syrierna ha hört talas om att en resa till Sverige innebär att man får leva i ett västerländskt land med ett generöst välfärdssystem. Sverige verkar ha blivit syriernas Mecka.

Vad man än tycker om en ”generös” invandringspolitik så måste man ändå erkänna att Sverige befinner sig i en problematisk situation. I en globaliserad värld där kontakter mellan människor har intensifierats så har ryktet spridit sig bland den syriska diasporan att Sverige är det land som man borde åka till. Att ett kallt land i norra Europa blir slutdestination för så många syrier är inget sammanträffande.

Länge har vi hört att vi har en skyldighet att ta emot asylsökande från Syrien eftersom det pågår ett krig där. Sverige har gått så långt att alla syrier får permanent uppehållstillstånd när de söker asyl. Men här kommer en sanning som inte ens vänstern kan förneka. De syrier som kommer till Sverige för att söka asyl kommer inte direkt från Syrien.”

[…]

Läs resten av den mycket läsvärda debattkrönikan på samtiden.nu

Källahttp://www.exponerat.net/sanningen-om-de-syriska-flyktingarna/










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar