fredag 27 februari 2015

Inrikesminister Ygeman: Svenska staten hjälper hem jihadister från Syrien

"Inte vårt ansvar att flyga hem svenskar" - Lars Danielsson, tidigare socialdemokratisk statsekreterare UD (Bonnier/DN) angående tsunamikatastrofen 2004,

"Sverige har varit ”behjälpligt med att plocka hem” ett antal individer från Syrien" enligt inrikesminister Anders Ygeman (s) (TT/Schibsted/SvD)

Via TT, bland annat återpublicerat hos Schibsted/SvD, nåddes vi härom dagen av nyheten att svenska staten och den socialdemokratiska och miljöpartistiska regeringen hjälper jihadister i Syrien hem till Sverige. Svenska statens åtagande för svenska medborgare som sitter illa till i utlandet har alltså utvecklats rejält sedan den sk tsunamikatastrofen och nu kan svenska jihadister vara trygga i att staten är behjälplig i att forsla hem dem till Sverige för lite återhämtning.

Svenska staten fakturerar förstås svenskar man hjälper hem i efterhand, men frågan är om det är skattepengar vi någonsin får tillbaka.

Ygeman säger inte uttryckligen att det är IS:s mördare, våldtäktsmän, folkmördare, slavdrivare och ödeläggare av historiska reliker eller bara personer i dessas understödjande logistikorganisation man transporterar hem i regi svenska staten. Utan bara att de är "från Syrien". Citat ur TT:s artikel:

"Sverige har varit ”behjälpligt med att plocka hem” ett antal individer från Syrien, säger Sveriges inrikesminister Anders Ygeman till TT. Ygeman vill inte kommentera antal eller omständigheter, men enligt uppgift till TT rör det sig om personer som av fruktan för sitt eget liv inte vågat lämna väpnade grupper där."

Fruktar man sitt eget liv, vilket inte är direkt osannolikt i en krigszon där man samarbetar med en internationellt terroriststämplad organisation (oavsett om det är al Nusra, al Qaida eller IS), så är det skönt att få hjälp hem, förstås. Så jag kallar dem här för jihadister. Man kan ju tycka att i sammanhanget moderata organisationer som Fria syriska armén torde låta sina krigsturister lämna utan problem.

De svenska afghanistantolkarna åtlyder förstås inte samma behjälplighet när dessa fruktar för sina liv. De har ju bara hjälpt svenska soldater att upprätthålla svenska riksdagsbeslut.

Ja, det är inte annat än att man kan bli stolt över att vara svensk när den svenska välfärden och öppna hjärtan sträcker sig hela vägen ner till att omfamna och skydda terrorister och mördare hos IS. Vi är sannerligen en humanitär stormakt med global räckvidd. Vilket dock inte omfattade tsunamisvenskarna 2004. Utvecklingen har helt enkelt gått framåt sedan dess.

Bostadminister Mehmet Kaplans ständiga resor till Syriens grannland Turkiet blir helt plötsligt fullt logiska, och då inte bara för förslaget på hur man ska uppföra slumområdet i Sverige. Han är kanske helt enkelt vår tids Raoul Wallenberg, som hjälper jihadister som fruktar sina liv hem till trygga Sverige.

Viktigt att komma ihåg är att vi har bred politisk samsyn över blockgränserna här. Anna Kinberg Batra har förklarat att IS:s mördare i själva verket är offer. Att även hjälpa dessa offer hem till Sverige sticker antagligen i ögat på de flesta, men vi får väl vara stolta över svensk likhet inför lagen. Här i Sverige får alla en chans, rent av två eller tre och fler, även om man varit nere i Syrien och mördat, våldtagit och skövlat.

Källahttp://cornucopia.cornubot.se/2015/02/inrikesminister-ygeman-svenska-staten.html


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar