onsdag 25 februari 2015

Dan Kräkman-Eliasson visar sin olämplighet

Igår presenterade den nye rikspolischefen Dan Eliasson polisens nya inriktning på DN Debatt. Polisen ska genomföra en storsatsning för att återta den förlorade kontrollen i utanförskapsområdena, kraftsamla för att bekämpa den organiserade brottsligheten och utöka det gränsöverskridande samarbetet för att motverka människosmuggling till Sverige.

- Nä, jag skojar bara! Eliassons polis ska fokusera på att bekämpa så kallade hatbrott, ”internets träskmarker” och öka skyddet för moskéer och medieredaktioner.

Det skulle inte behöva vara så här. I oktober släppte rikskriminalpolisens underrättelsesektion en rapport där man slog fast att kriminella gäng styr totalt 55 områden – med minst 4000 invånare – i 22 svenska städer. Områden där polisen har tappat kontrollen och svensk lag inte längre kan upprätthålls. I dessa områden sker öppen narkotikahandel, utpressningar mot lokala näringsidkare och skottlossningar.

Den enfaldige kunde tro att rapporter likt denna skulle ha sporrat rikspolischefen när han vid årsskiftet tillträdde sitt jobb för den nya nationella polismyndigheten. Den enfaldige fick fel. I sitt första stora utspel som rikspolischef slår Dan Eliasson istället fast att näthatare är ett större problem än att maffialiknande strukturer kontrollerar fler och fler områden i Sverige.

Eliassons uppenbara olämplighet borde kanske inte komma som en överraskning för någon. Den nye rikspolischefen har under de senaste åren hoppat från skandal till skandal. För ett år sedan, när Eliasson var generaldirektör för Försäkringskassan, skrev han på Twitter i samband med ett tv-program där Sverigedemokraternas partiledare deltog att han ”kräks” när han ser Jimmie Åkesson. En synnerligen olämplig kommentar från en myndighetschef.

Hans tid på Försäkringskassan kännetecknades av svågerpolitik, korruption och brott. Flera chefer som lydde under Eliasson anställde sina fruar och flickvänner och gav dem höga löner. Internutredare som granskade anklagelserna om jäv fick order av Eliasson att lägga ner utredningen. När allt läcktes till Expressen försökte säkerhetschefen på Försäkringskassan – även han en underlydande till Eliasson – spåra läckan. Vilket är ett grundlagsbrott för myndighetspersonal. Skandalerna gjorde att Eliassons förtroendesiffror bland de anställda på Försäkringskassan sjönk från 68 till 26 procent på ett år. Det är alltså denna man som nu är högsta ansvarig för den svenska polisen.

Eliasson har en bakgrund som statssekreterare i Göran Perssons regering. Det är uppenbart att han inte lagt politiken åt sidan bara för att han sedan många år arbetat som chef på olika myndigheter. Det är skrämmande läsning Eliasson bjuder på. Politiseringen av polisen går nu in i en ny fas. Det öppna samhälle som Eliasson avser skydda inkluderar bara dem som tycker att invandring, mångkultur och hbtq-lobbyns makt är bra för Sverige.

Resten av oss utmålas som hotbilder mot det samhälle där Eliassons polisstyrkor ska upprätthålla lag och ordning.

Källa: http://www.samtiden.nu/11114/eliasson-bevisar-sin-olamplighet/
Ref: http://www.frontpagemag.com/2015/dgreenfield/obama-doesnt-want-an-open-internet-he-wants-a-government-regulated-cable-monopoly/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar