tisdag 29 december 2015

Vad är bra med islams expansion?

I början av 600-talet grundade profeten Muhammed en ny tro som baserades på judendomens och kristendomens läror. Den nya religionen fick namnet islam som betyder underkastelse inför Gud. Islam blev inte bara en religion utan en ideologi som styrde människors liv ända in i detalj.
 
- Muhammed växte upp i Mekka, i nuvarande Saudiarabien där han också mottog sina gudomliga uppenbarelser via ärkeängeln Gabriel. Med hjälp av den nya läran lyckades Muhammed ena de splittrade stammarna på den Arabiska halvön och de som inte gillade Muhammed, exempelvis judar som var i Arabien långt före muslimerna slog han ihjäl eller fördrev.

I och med det hade ett arabiskt rike uppstått som senare skulle växa åt alla håll till ett av de största imperier som världen hade skådat.

Nåväl, Muhammeds anhängare spred sig och låt oss titta på hur det gått för de länder där de slog sig ned. Vi använder dagens namn.

Det första landet var alltså Saudiarabien och alla som tycker det är ett bra land efter 1 400 års muslimsk styre kan tala om vad som är bra med det. De har visserligen olja och gas men inte ens den hittade muhammedanerna själva.

Sedan fortsatte det med Jordanien, Syrien, Irak och Egypten. Det var vid den tiden kristna länder och handen på hjärtat så har inte den muslimska invandringen varit någon höjdare. Fråga kopterna som är egyptens ursprungsbefolkning vad de tycker om invandrarna. Vi får inte glömma Palestina men där är Israel ett lysande demokratiskt och ekonomiskt undantag.

Nordafrika blev nästa för den muslimska invandring, dagens Libyen, Tunisien, Algeriet och Marocko. Söder om dessa länder fick Mauretanien, Mali, Niger, Tchad, Sudan, norra Nigeria med flera länder besök av araber som stannade kvar och tog makten, antingen själva eller med hjälp av överlöpare. Någon som tycker dessa länder mått bra av invandringen?

Norr om Nordafrika fick Spanien och Portugal besök av invällare, de stannade i 700 år innan de kristna lyckades kasta ut muslimerna och där har det väl gått något så när efter det.

Afrika horn drabbades hårt. Där har vi främst Somalia som med 100 procent muslimsk befolkning borde vara ett paradis men icke. Sedan råkade Tanzania, Kenya med flera länder illa ut, delar av befolkningen där är muslimer och det har medfört ständiga konflikter.

I nuvarande Turkiet hette en gång huvudstaden Konstantinopel, den staden var kristen i över 1000 år, innan islam tog över, döpte om staden till Istanbul, och de kristna är nu lätträknade om de inte gömmer sig.

I Europa har vi kvar muslimska länder som Albanien, Kosovo och Bosnien-Hercegovina och det är det inte många som är glada för.

I forna tider försökte även muslimerna flytta in i Österrike, Ungern, Frankrike och Italien men kastades som tur var ut. Då försökte de överta länderna med militära medel, nu har de bytt taktik.

Österut var blev det mäktiga perserrikets tur, nuvarande Iran, där trodde folket på zoroastrismen, världens kanske äldsta religion, och de som fortsatte göra det när muslimerna kom blev inte långlivade, anhängarna av den religionen utplånades eller flydde till Indien. Så var det med den mångkulturen.

Pakistan och Afghanistan stod på tur. Där var en gång buddismen stor men jag tror knappast det går att hitta några levande buddister där och minnesmärkena spränger islamisterna i luften. Är det någon som tycker dessa länder är några framgångssagor.
Indien är världen största demokrati, men där finns också 120 miljoner muslimer och det förekommer ständiga upplopp och mord mellan muslimer och andra. Här har dock zoroastrismen överlevt, den religionen kallas parsism efter perser och de troende parser. Islams erövring av dåvarande Indien beskrivs för övrigt som historiens största folkmord, med 80 miljoner mördade.

Öster om Indien ligger det muslimska Bangladesh och där är det elände varvat med mera elände. Allah tar inte hand om de sina. Sedan har vi Burma med en liten muslimsk majoritet, rohingyas, de förföljs av majoriteten och verkar i pressen som oskyldiga men jag undrar varifrån kommer de. Burmeserna påstår att de kommer från Bangladesh och befinner sig olagligt i landet.

Sedan har vi Thailand som är i stort sett fredligt utom i söder för där bor det muslimer och de vill bli självständiga och har som specialitet att mörda lärare för utbildning är inte bra.
I Malaysia har vi vår Fjärran Öster redaktör och där styr muslimer men indier och kineser är stora minoritetsgrupper. Anledningen till detta var ett än gång var Malaysia en brittisk koloni och då behövdes duktigt folk som arbetade och där passade indierna och kineserna in och ni som gjort lumpen vet vad en malaj är. Det är den muslimska befolkningen i Malaysia.

Singapore blev självständigt från Malaysia den 9 augusti 1965 och blev på några årtionden ett av världens rikaste länder. Singapore är en nation som är oerhört framgångsrik, de har Asiens högsta levnadsstandard och ligger på 11 plats i världen.

Bakom en stor del av denna framgångssaga ligger Lee Kuan Yew, republikens Singapores förste premiärminister som satt vid makten mellan 1959 och 1990 och var långt efter det en av landets mest inflytelserika politiker. Tyvärr dog han den 23 mars i år. C:a 15 % av befolkningen är muslimer. Lee Kuan Yew skrev år 2012 en bok ”Hard Thruths” där han var ärlig om muslimer”Jag vill inte såra det muslimska samfundet men jag måste vara uppriktig om det jag säger ska ha något värde. Jag menar att idag kan vi i Singapore integrera vem som helst, förutom muslimer. Jag bedömer att Singapore utvecklades positivt fram tills det att vi fick en kraftig ökning av muslimer i vårt land”mer HÄR.

Indonesien är världens folkrikaste muslimska land som utvecklas i demokratisk riktning men det förekommer många etniska och religiösa konflikter i landet.
Då var vi klara i den delen av världen och vänder blickarna mot Kina, där det har funnits muslimer sedan 700-talet. I den nordvästra Xinjiangprovinsen, som tidigare kallades Östturkestan och den muslimska befolkningen kallas uigurier och slåss för självständighet med ständiga terrorattacker.

Därefter tillbaka västerut till det jättelika Kazakstan, Kirgizistan, Tadzjikistan, Uzbekistan, Turkmenistan, Azerbajdzjan alla muslimska länder som gränsar till södra Ryssland och ni kan vara på det klara med att det är en av anledningarna till att Tsar Putin slår till stenhårt i Syrien, han vill inte ha militanta muslimer på sin bakgård. Putin har nog med bekymmer med dem som finns i landet exempelvis Tjetjenien  och det finns 20-25 miljoner muslimer i Ryssland och många av dem har ambitioner om det muslimska Ryssland.

Nåväl, nu har Pettersson gått igenom de flesta muslimska länderna även om jag hoppat över några. Ni ser själva på kartan nedan.

Det jag undrar är om någon av er kan hitta ett enda bra land som styrs av muslimer och islamska lagar. Muhammedanerna har haft 1 400 år på sig att åstadkomma något vettigt men inte lyckats. Varför tror så många att de passar i Europa, när de ställt till med elände överallt annars och det håller knappast att som Margot Wallström skylla på Israel eller som andra på kolonialismen, USA och väst. Det är islam som är orsaken till skiten.

Vet ni förresten att sedan Israel bildades 1948 har 11 miljoner muslimer dött i krig och liknande, av dem har Israel dödat c:a 35 000 och muslimer har dödat c:a 10 miljoner muslimer.
De som tycker invandring av muslimer är bra kan gärna lämna några exempel på vad som är bra med islam och gärna några där mångkulturen fungerar tillsammans med islam?

Är det värt att riskera ett något så när fungerande land på något som bevisligen inte fungerar någonstans i världen och inte gjort så på 1 400 år?


Källa: http://petterssonsblogg.se/2015/12/29/vad-ar-bra-med-islams-expansion/

----------------------

- Saknar Filippinerna i uppräkningen av drabbade länder. Man måste tyvärr befara att det inte dröjer alltför många årtionden innan Sverige platsar på listan. Kulturberikningen och hyllandet av islam i Sverige har antagit makabra proportioner. Man säger "flyktingar" för att dölja den verkligt bakomliggande faktoren, en medveten islamisering via folkvandringar. Tjeckiens president uttalade i s m julhelgern precis den farhågan. Orban i Ungern samma åsikt. Detta är länder som levt under främmande, diktatoriska maktövergrepp, dom vet att uppleva saknaden av demokrati. Naiva svenskar, med ärkefånen Löfven i spetsen, har inte fattat galoppen, miljötalibanerna i regeringen än mindre.

- Man undrar också hur muslimer vet att hantera saker och förhållanden som inte fanns för 1500 år sedan. Telefoner, datorer, köksmaskiner, fordon, elektricitet mm mm, listan kan göras hur lång som helst. Varom Muhammed aldrig kunde uttala sig om. Hur viktigt är det - för muslimer värt att mörda för - att bete sig som en person enligt förhållningsorder, i detalj, som är från 600-talet? Hur vet dom att det är tillåtet, att använda en mobiltelefon? Att käka Viagra, eller Alvedon? Jag har aldrig läst om hur detta hanteras. I så fall skulle det vara intressant att ta del av. Kanske det finns dolt i nån sura, i så fall vilken är frågan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar