måndag 14 december 2015

Muslimska läran -> terrorbrott


Två män från Göteborg döms till livstids fängelse för terroristbrott i Syrien.En unik dom som gjort starkt intryck på rätten.Varje kväll när jag har lagt mig har jag sett ett huvud som hänger i luften, säger lagmannen Ralf G Larsson.


- De båda männen, Mostafa Al-Mandlawi, 32, och Al Amin Sultan, 30, deltog i mordet på två män som fick sina huvud avskurna i Syrien 2013. Ingen av de nu dömda höll i kniven men är ändå att betrakta som gärningsmän, anser Göteborgs tingsrätt som dömer de båda till livstids fängelse för terroristbrott.

Som bevis har chefsåklagare Agnetha Hilding Qvarnström bland annat fört fram videofilmer på de båda morden, eller "avrättningarna" som hon har kallat dem under rättegången.

- Mordfilmerna har självklart varit helt avgörande. Det är inte de två åtalade som utför själva halsskärningarna men de har varit med i gruppen, säger rättens ordförande, lagman Ralf G Larsson, till TT.

"Injaga fruktan"

Morden och filmningen av morden har varit avsedda att injaga allvarlig fruktan hos den del av befolkningen i Syrien och andra länder som inte tror på "den rätta muslimska läran" och därför delar tingsrätten åklagarens uppfattning att det varit fråga om ett terroristbrott.

Tingsrätten finner det också klarlagt att båda såväl stridit i Syrien under våren 2013 som att de var där för att de sympatiserade med en ideologi som förordar ett styre byggt på sharialagar och bildandet av ett kalifat.

- Jag konstaterar att tingsrätten har gått på mitt förstahandsyrkande, att männen ska dömas till livstids fängelse för terroristbrott. Det känns tillfredsställande förstås. Men jag har inte läst hur tingsrätten resonerat i domen, det ska bli intressant, säger chefsåklagare Agnetha Hilding Qvarnström till TT.

- Vi vet att det är två mord och att de här två grabbarna varit delaktiga. Men har det skadat staten Syrien och har det varit avsett att injaga allvarlig fruktan i en befolkning? Ja, det anser vi att det har. Därför kom vi fram till att det varit ett terrorbrott, säger Ralf G Larsson.

Döms trots "besvär"

32-åringen är rullstolsburen och har förutom sina funktionella besvär även stora psykiska besvär på grund av en skottskada i huvudet och det går inte att kommunicera med honom. Trots detta anser tingsrätten att det brott han dömts för är så allvarligt att han inte kan undgå livstids fängelse.

De dömda terroristerna kom som barn till Sverige som flyktingar under 80- och 90-talen. Hassan Mostafa Al-Mandlawi kom till Sverige från Irak medan Al Amin Sultan kom hit från Etiopien.

Källa: http://bohuslaningen.se/nyheter/sverige/1.4546369-mordfilmer-avgorande-for-terrordomen
Ref: http://nyheteridag.se/islamistiska-terrorister-fran-goteborg-doms-till-livstids-fangelse-for-brott-i-syrien/


Se även:
Han är terrorpappan från Göteborg som njuter av att mörda icke-muslimer – Åtalas för halshuggningar i Syrien
Säpo bekräftar: Asylsökande IS-terrorister får stanna i Sverige – Dussintals varje år

--------------------------

- Den av luspudlarna som påstår sig "ha besvär" undkom inte rättvisan. Att simulera skadad är ett invällartypiskt bluffsätt att tro sig slinka undan. I det här fallet finns dessutom bilder, som visar bluff-luspudeln simmande i en uppvärmd lyxpool, vid ett turistbesök på varmare nejder.  Inga kommentarer:

Skicka en kommentar