måndag 7 december 2015

Rosling igen

Rosling: "50 gånger billigare att hjälpa på plats"

Kändisprofessorn Hans Rosling riktar nu åter kritik mot det svenska asylsystemet, som han menar leder till att flyktingar i närområdet missgynnas på bekostnad av de lycksökare som lyckats ta sig illegalt till Sverige med hjälp av människosmugglare.

- Vi har misslyckats att hjälpa till i det område där de flesta flyktingarna är, det vill säga inne i Syrien och Irak och i grannländerna. Där hjälper vi till via FN:s flyktingorganisation med 10-15 kronor per dag medan flyktingkostnaderna i Sverige är 500 kronor per flykting, säger Rosling till Svensk Dagbladet.

Professorn lägger in en politiskt korrekt brasklapp om att man trots den skyhöga kostnaden för asylmottagande i Sverige bör fortsätta med den verksamheten.

– Människor som kommer till Sverige ska ha ett sjysst liv, jag har inga problem med det alls. Det är just avsaknaden av stöd till det lokala området. Flyktingmottagandet till Sverige i år kommer att kosta dubbelt så mycket som budgeten som FN har för alla flyktingar i hela världen. UNHCR:s budget för  60 miljoner flyktingar är hälften mot de svenska flyktingkostnaderna. Jag säger ingenting om de svenska flyktingkostnaderna men vi borde ha öst in pengar där de flesta är, säger Hans Rosling till SvD.

Professorn riktar också kritik mot att regeringen tar miljardbelopp från biståndet för att lägga på invandringen.

– Det är ju felaktig bokföring. Accountability är ett populärt begrepp som betyder förmågan att sätta ett korrekt belopp på kontot i bokföringen och jag tycker inte att man ska budgetera på det här sättet. I år såg regeringen att det där blev oacceptabelt så man tar inte längre hela flyktingkostnaden för första året från biståndet som statistikkriterierna säga att man kan få göra utan man tog 30 procent istället. Det är ett fejk med statistiken och bokföringen i en allvarlig och viktig fråga.

Källahttp://www.friatider.se/rosling-50-g-nger-billigare-att-hj-lpa-p-plats
Refhttp://nyheteridag.se/professor-hans-rosling-det-jimmie-akesson-sagt-ar-fullstandigt-ratt/

-----------------------

- Rosling är alldeles för PK-mesig vad gäller den svenska dårskapsimporten av flyttingar. De få som kan klassas som äkta kvotflyktingar skall vara maximal nivå, vilket t o m bakpotatisen Löfven fått klart för sig, och inlett en 180-graders gir inom invällarpolitiken.

- Senast han var ute, ism en halleluja/invällargala på Globen, satte publiken rödvinet i strupen, när Rosling förklarade att "Jimmie Åkesson har rätt". Ett klarspråk, inget halvgarderat flum.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar