söndag 13 december 2015

En dåres försvarstal

Nej, inte August Strindbergs roman. Utan en återblick till en krönika som skrevs 2012. Med rubriken "Vad vill Fredrik Reinfeldt?" Skriven av pseudonymen Julia Caesar, en frilansjournalist, starkt kritisk till den groteska invandringspolitiken i Sverige.

Hennes knivskarpa penna sågar dåvarande statsministern Reinfeldts agerande, som alla vet blev mångfalt värre, innan han stukad och besegrad, som en blöt katt smög ut ur politiken efter moderaternas katastrofval hösten 2014.

Notera särskilt de citat som är återgivna, där Reinfedts lögner, ännu mer i dagens efterperspektiv, ger bilden av en narcissist, ett ego, en psykopat, som levde i en självsuggestion, som måste klassas som sjuklig och bisarr.

ref: http://snaphanen.dk/2012/02/21/vad-driver-fredrik-reinfeldt/

mer krönikor: https://aktualia.wordpress.com/julia-caesar/

- Ibland kan läsas äldre uppgifter, hävdande att kung Erik XIV inte var fullt tillräknelig. Han är historiskt omprövad, och betraktas idag av historieforskare som en mycket beläst, kunnig och på sin tid väl fungerande regent i Sverige. Om någon ledande toppfigur genom historien skall dårpippi-förklaras, så framstår Fredrik Reinfeldt som ohotad och särklassigt outstanding i den rollen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar