lördag 9 januari 2016

En ond man

Sultan Erdogans hemligheter.

Turkiet utpressar Tyskland och EU

- När förbundskansler Merkel uppgav att Tyskland är redo att ta in alla syriska flyktingar har den tyska gästvänligheten förvandlats till fientlighet. Miljontals med flyktingar började komma i stället för några tusen.

Självklart välkomnade Turkiet Tysklands beslut och hjälpte alla som drömde om ett bättre liv i Europa att resa vidare från turkiska flyktingläger.

Angela Merkel utsattes för en massa kritik och reste genast till Ankara för att be president Recep Tayyip Erdogan att stoppa flyktingflödet. Det var just vad "sultanen" sökte. Formellt gick han med på  samarbete, men i själva verket bedrev han utpressning. Han lovade att stoppa flyktingarna, fast på två villkor. För det första vill Turkiet få tre miljarder euro för att ta hand om flyktingläger. För det andra ska man stödja Turkiets inträde i EU. Tyskland ska dessutom stimulera de avbrutna förhandlingarna.
Tidigare protesterade Tyskland och Frankrike mot Turkiet i EU.

Varför vill Ankara med i EU? Hur stämmer det med situationen i landet, där man på en fotbollsmatch skrek Allahu akbar under en tyst minut till minne av attentatens offer i Paris? Hur kan man ha en dialog med ett land som skjuter ned flygplan som bombar IS. Hela världen anser IS vara brottslingar och terrorister. Turkiets utrikespolitik strider mot de övriga ländernas politik på kontinenten, medan inrikespolitiken har ingenting att göra med demokrati, yttrandefrihet, minoriteters rättigheter och rättsväsendets oberoende.
Låt oss titta på Erdogans agerande som president. Som EU-kandidat måste landet anpassa sina institutioner till EU:s standarder, bland annat minska arméns och domstolsmyndigheternas politiska inflytande.

Under denna förevändning har Erdogan ersatt personerna i arméns och rättsväsendets ledning med människor som är lojala mot honom personligen. Med godkännande av Bryssel genomförde han en "statskupp". Domare och åklagare som utredde hans och hans familj korruption och förskingring avsattes.

EU avdelar miljoner euro för länder som blir medlemmar i unionen. Med tanke på Turkiets storlek samt en stor skillnad mellan dess ekonomi och EU:s krav skulle landet behöva mycket mera finansiering än till exempel Rumänien och Polen.

År 2004 fick Turkiet 250 miljoner euro för att genomföra första övergångsförfaranden efter att ha lämnat in medlemskapsansökan.

År 2005 fick landet 300 miljoner euro när inträdesförhandlingarna var igång.

500 miljoner euro avdelades år 2006 för att finansiera första reformer i Turkiet. Samtidigt fick landet ett garanterat stöd på 900 miljoner euro under 2000-2006 från MEDA-programmet. 2007-2013 utgjorde IPA I-hjälpen 2,5 miljarder euro. IPA II handlar om ytterligare 4,5 miljarder 2014-2020.


Har de här pengarna bidragit till att skapa demokrati, frihet och rättsskydd i Turkiet? Turkiet stänger tidningar och sätter journalister i fängelser, utsätter kurder för repressalier och skrämmer befolkningen under valkampanjer.

Turkiet har även fått 11,5 miljarder euro från Europeiska investeringsbanken och 2,3 miljarder från Europeiska kommissionen för att stödja sina små och medelstora företag på den internationella marknaden.

Den här finansieringen har Turkiet fått av Europa. Ska det kanske påminnas om att Turkiet självt finansierade terrorister som fick transportera billig olja genom den turkiska gränsen?

Har någon i Bryssel eller europeiska regeringar gjort dessa enkla beräkningar? Eller kommer Europa att fortsätta låta sig luras av "sultanen"?

Källa: http://se.sputniknews.com/politik/20151129/880571/erdogan-hemligheter-eu.html

---------------------------------

- En bokstavstrogen sunnimuslim är aldrig att lita på. Erdogan är en sådan, "det finns bara ett islam" är hans eget uttalande. Och då gäller koranen i dess Medina-uttolkning. Innebärande mord på otrogna, stympningar, kvinnors underlägsenhet, lögnen som godkänd (taqqyiah), och kalifatets upprättande på global nivå. Att lita på en sådan person, vilket katastrof-fruntimret Merkel gör, är rent brottsligt, med tanke på att även EU åker med på vagnen. Och alla skattebetalare inom hela EU-svindleriet. Blatter och Platini blev portade i åtta år, som högsta höns i Fifa resp Uefa, fotbollsorganisationerna. För att ha försnillat 17 miljoner Euro i en "gåvo"-cirkus. Merkel donerar/slänger i sjön 35 miljarder  till en dokumenterad turkisk svindlare och lögnare utanför EU, i utbyte mot falska löften, som inte ens låter sig kontrolleras. Och kärringen kan göra detta ostraffat!!! Hon måste bort, liksom EU, båda är svulster som hotar förtära Europa.

- Turkiet var ett av mycket få länder som deltog i WW1 på Tysklands sida. Lever det förhållandet fortfarande i tysk åminnelse, för alltid en ursäkt att försnilla medel för att bistå detta Turkiet? Som idag, av många bedömare, anses vara det land som hotar världsfreden mest av alla.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar