måndag 19 januari 2015

Extremisten bakom SVT:s "Fosterland"

Sveriges Television visar just nu en dokumentär i fyra avsnitt som kallas ”Fosterland”. Denna dokumentär ska redovisa hur nationalismen växer i Europa. Om man läser programmets beskrivning på SVT:s hemsida så framställs dokumentären som opartisk:

”Fredrik Önnevall reser i olika länder för att träffa personer som själva kallar sig nationalister. Och för att träffa de andra, de som känner sig som nationalisternas måltavlor. Hur tänker de? Och vad tänker Fredrik själv? Vad är det som skiljer honom från de andra? Och vad är det som styr våra olika val i livet?”

Så enligt SVT så handlar det bara om att redovisa hur människor med olika åsikter tänker. Problemet är att den person som är ansvarig för research-arbetet när det gäller ”Fosterland”, Hanin Shakrah, är en känd och radikal asylrättsaktivist. I januari 2013 så skriver Shakrah att det finns ett hemligt nätverk som gör motstånd mot ”en ovärdig svensk asylpolitik”:

”En ovärdig svensk asylpolitik kräver människor som gör motstånd. Denna kamp förs i det tysta, genom ett nätverk av vanliga svenska studenter, läkare, socionomer, lärare, pensionärer, småbarnsfamiljer eller sköterskor som kostnadsfritt erbjuder trygga bostäder, juridisk rådgivning, sjukvård, skola, fickpengar och fritidsaktiviteter. De människor som hjälper till upprätthåller ideal om humanism och solidaritet som annars går förlorade i byråkraternas process.”

I samma artikel så hyllar hon våldsamma aktioner mot Migrationsverket och menar att ”det var det enda sättet för flyktingarna att få stanna i Sverige.” Så sent som i maj 2014 så organiserade Hanin Shakrah finansiering av flyktingsmuggling från Syrien till Europa.

Hanin Shakrah är förmodligen en mycket skicklig journalist och kan sitt jobb som researcher. Men när SVT vill sända en dokumentär där man berättar om partier som vill minska invandringen så är det en skandal att den som genomfört research-arbetet är en asylrättsaktivist som är så radikal att hon romantiserar våldsamma attacker mot Migrationsverket samtidigt som hon organiserar finansiering av flyktingsmuggling.

Om Hanin Shakrah är så engagerad i migrationspolitiken att hon är beredd att stödja illegal verksamhet för att flyktingar ska komma till Sverige så är det självklart att hon är också beredd att vinkla en dokumentär.

Det SVT har gjort är att man har låtit någon som har extrema åsikter i migrationspolitiken göra research-arbetet för en dokumentär som handlar om just migrationspolitiken. Det här är så absurt som det kan bli.

Ska vi på fullaste allvar tro att Hanin Shakrah har varit opartisk i sitt arbete? Kommer SVT fortsätta arbeta på detta sätt? Var går gränsen egentligen? Får nazister göra en dokumentär om judar som ska sändas i SVT? Får Jonas Sjöstedt göra en dokumentär om kapitalismen och visa det på SVT? Genom Hanin Shakrahs roll som researcher i ”Fosterland” har svensk public service gått in i en ny fas där den inte längre kan kallas opartisk. Man måste verkligen stoppa huvudet långt ner i sanden för att inte se SVT:s partiskhet när de visar en dokumentär om migrationspolitiken där Hanin Shakrah är researcher.

Antingen har SVT gjort ett misstag eller så har man medvetet låtit en asylrättsaktivist göra research-arbetet för en dokumentär som handlar om partier som vill minska invandringen. De som finansierar SVT, svenska folket, förtjänar ett svar.

Källahttp://nimatown.blogspot.com.es/2015/01/extremisten-bakom-svts-fosterland.html
Ref: "Jag tänker på det som ett brädspel"
Ref: Webcache
Refhttp://snaphanen.dk/2015/01/19/asylaktivist-researcher-i-svts-fosterland/
Urusel replik SVThttp://avpixlat.info/2015/01/20/svts-agerande-urholkar-fortroendet-for-public-service/
Ännu värrehttp://snaphanen.dk/2015/01/22/f-d-kpml-rare-bakom-fosterland/

- Så mycket för "hemlighet". Arabpack-fruntimret kan inte hålla truten, utan måste skryta om sina kriminella aktioner. Att SVT/SR är en kulturmarxistisk invandrarfilial för Mena-slödder är välbekant, att dom underträffar sig själva gång efter annan förvånar inte längre, Hur långt skall det gå innan staten (=sjuklöverpartiet) tar tag i saken, och påpekar hur avtalet ser ut, hur oberoende granskning skall utföras? Kanske aldrig, verkar som 7k är lika mediainfluerat, lierat med avgrundsvänstern och islamkramarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar