tisdag 13 januari 2015

Den fredliga majoriteten är inte relevant

Efter förra veckans terrordåd har vänsterliberal nyhetsmedia återigen behov av att lyfta fram att den så kallade "fredliga majoriteten" av alla muslimer inte sympatiserar med eller begår terrorhandlingar. Men det argumentet är ihåligt och har inte någon som helst relevans för samhällsdebatten.

- Förra veckan mördades 17 människor i ett utdraget terrordrama i Paris – ett dåd genomfört av minst tre militanta muslimer. Men det var långt ifrån första gången ett terrorattentat, ufört av muslimska extremister, drabbat Europa.

I mars 2004 detonerade bomber på fullsatta tåg i Madrid – 191 människor dödades. Året därpå slog muslimska extremister till med bomber mot tunnelbanetåg och bussar i London – 52 människor omkom. 2011 sköt en beväpnad islamist ihjäl två personer på flygplatsen i Frankfurt och i mars 2012 sköt en muslimsk fundamentalist ihjäl soldater och judar i Toulouse och Montauban i Frankrike – sju människor dödades.

Så sent som i maj förra året sköts fyra personer ihjäl på judiska museet i Bryssel, även den gången av muslimska terrorister. Och till denna lista av muslimska terrordåd i Europa under 2000-talet, en lista som är långt ifrån komplett, kan fogas en lång rad hedersmord och andra våldsdåd, både i Sverige och i övriga Europa, som alla utförts i en muslimsk kontext och av religiösa skäl.

Varje gång det händer något – ett terrordåd, ett hedersmord eller annat våldsbrott där förövaren är muslim – så träder omedelbart socialister och liberaler fram med sina urskuldrande ursäkter. De säger ungefär samma sak varje gång, något i stil med att en majoritet av muslimerna, eller för den delen invandrarna som kollektiv, inte är terrorister, inte är mördare, inte är våldtäktsmän, inte är rånare, inte skjuter raketer mot polisen, inte kastar sten på brandmän, inte beskjuter bussar, inte tänder eld på bilar, inte beteer sig illa.

Men det finns ett avgörande logiskt problem med denna kulturmarxistiska devis – den så kallade "fredliga majoriteten" är inte relevant.

Eller för att citera den libanesiska journalisten Brigitte Gabriels replik till en ung muslimsk kvinna förra året:

"De flesta tyskar var fredliga, men det var nazisterna som satte dagordningen och som resultat av det dog 60 miljoner människor. 14 miljoner i koncentrationsläger, sex miljoner var judar. Den fredliga majoriteten var inte relevant."

Det spelar ingen roll hur många snälla muslimer det finns i Europa som inte är terrorister. Det gör inte att de terrordåd som utförts blir ogjorda och det förändrar exempelvis inte det faktum att tusentals muslimer från Europa, varav flera hundra från Sverige, just i denna stund krigar för Islamiska staten i Mellanöstern.

Det spelar heller ingen roll hur många skötsamma och hjälpsamma invandrare det finns i Sverige. Det förändrar inte det faktum att invandrare, i synnerhet utomeuropeiska invandrare, är mycket kraftigt överrepresenterade i brottstatistiken och betydligt oftare än andra grupper gör sig skyldiga till rån, mord, överfallsvåldtäkter, upplopp och andra våldsbrott som inte bara skapar tidningsrubriker utan även hotar tryggheten i samhället och vållar mycket mänskligt lidande.

Efter terrordåden i London 2005 genomförde Yougov en opinionsundersökning där man frågade muslimerna i Storbritannien i vilken utsträckning de sympatiserade med terroristerna som utförde dåden. Hela 25 procent svarade att de sympatiserade med terroristernas motiv medan sex procent – motsvarande 100.000 muslimer – uppgav att de fullt ut stödde terrordåden. 52 brutalt lemlästade britter och hundratusen muslimer i Storbritannien som hyllar deras död – det borde ha varit en varningsklocka för hela Europa och inte minst oss här i Sverige.

Fram till valet 2018 menar till och med vissa liberala bedömare, såsom Mats Edman som är chefredaktör för Dagens samhälle, att det kommer att komma 600.000 nya invandrare från tredje världen till Sverige. Nästan alla av dem kommer att komma från muslimska länder som Afghanistan, Syrien och Somalia. Länder där militanta inriktningar av islam är förhärskande och risken för att de som kommer hyser extremistiska åsikter därför är kraftigt förhöjd.

Om man lågt räknat tänker sig att sex procent av dem öppet sympatiserar med muslimsk terrorism, så innebär det att vi om knappt fyra år kommer att ha berikats med 36.000 potentiella terrorister i Sverige. Och även om långt ifrån alla av dem skjuter ihjäl journalister på en tidningsredaktion eller mördar och tar kunder som gisslan i en matbutik, så kommer de att utgöra ett stort och växande hot mot rikets säkerhet.

Det spelar då ingen roll om övriga 564.000 invandrare är snälla, skötsamma och aldrig skulle få för sig att skada någon – den "fredliga majoriteten" är inte relevant. Denna "fredliga majoritet" spelar ingen roll, den förändrar inte utgången av ett terrordåd, den gör det inte lättare för den våldtagna att bearbeta övergreppet och den gör inte att den mördades anhöriga får återse den de saknar.

Att den "fredliga majoriteten" skulle ha någon som helst relevans i samhällsdebatten är och förblir en vänsterliberal myt.

Källahttp://www.friatider.se/den-fredliga-majoriteten-r-inte-relevant

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar