söndag 15 maj 2016

Ungdjävlar (och deras föräldrar) på flygplansresor

Alla på flyget tycker inte det är gulligt med era gapande telningar!

 

- Varför i hela världen tar man med spädbarn som inte har någon behållning av en resa. Och varför utsätter man helt egoistiskt andra resenärer för denna terror? Det undrar dagens insändarskribent. Bilden är tagen i ett annat sammanhang och barnen på bilden kan mycket väl ha varit tysta under hela resan. 

Bild: Lars Pehrson / SvD / TT 

- Så har vi upplevt ytterligare en flygresa med gallskrikande barn. Nästa gång blir det med hörselskydd eller när och om det införs vuxenflyg. Efter att sett fram emot en efterlängtad och avkopplande semester anländer vi till flygplatsen. Barn som far runt benen på övriga resenärer skrikande och tjoande och under föräldrarnas leende överinseende. Inte en tillstymmelse till hänsyn. Nåja, på planet lär de få sitta still i alla fall.

Men då bryter helvetet löst.

Illvrålande spädbarn och ilskna skrikande barn i 2-3-årsåldern. En del föräldrar känner sitt ansvar mot andra resenärer och försöker tysta sitt/sina barn, medan andra låter dem skrika. Så fortsätter det hela resan. Denna gång med tre timmars ihållande skrik. Semestern börjar bra…

En annan gång är det en långflygning med vrålande barn. När några slutat sätter andra igång. Ingen avkoppling där.

Varför i hela världen tar man med spädbarn som inte har någon behållning av en resa. Och varför utsätter man helt egoistiskt andra resenärer för denna terror?

Nej, stanna hemma med era småbarn om ni inte kan få passning till dem och låt oss andra få resa i lugn och ro. Alla tycker inte det är lika gulligt med era gapande telningar.

Det finns dock lysande undantag. Föräldrar som gör allt som står i deras makt att låta sina medresenärer få en lugn resa.

En annan kategori av egoister har barn som passerat spädbarnsstadiet och som tycker att deras barn är de gulligaste i hela världen och bör få göra precis som de vill och därför inte behöver någon uppfostran.

Väluppfostrade barn är gulliga, men tyvärr är de sällsynta. Egoismen genomsyrar hela samhället. Detta var ett exempel. Ett annat är barn som terroriserar i matbutikerna. Men det är en annan historia.

Insändarskribent: Christel Larsson

Källa: http://www.sydsvenskan.se/2016-05-15/alla-pa-flyget-tycker-inte-det-ar-gulligt-med-era-gapande-telningar

-----------------------

- Äntligen en artikel om detta groteska övergrepp på fullbetalande flygpassagerare. Har själv svurit över eländet, senast krävde jag silvertejp - för att tysta ned terrorn - från en flygvärdinna på Turkish Airlines.  Hon låtsades oförstående, men nog fan vet kabinpersonalen om eländet. Jag pekade mot mina öron (har viss hörselnedsättning, tål inte visselpipor, ljudet skär som knivar), och hävdade att skadestånd för hörselskador kommer att riktas mot flygbolaget, om dom inte gör något, men det hjälpte givetvis inte.

Rökare är sen länge förbjudna, efter att tidigare placerats bakom ett draperi i kabinen. Skrikande ungdjävlar, och deras ännu värre föräldrar som inte sätter stopp för ljudkakafonin, borde placeras i ett avskilt kabinutrymme (ljudisolerat), där dom får själva bekosta sitt terrorbeteende, genom dyra specialbiljetter. Alternativt söva ned sina skrikmonster till ungdjävlar, för att inte förorsaka hörselskador och total otrivsel på flygresor.

PS. Dom föräldrar som är värst, är invällare från Mena-träsket. Särskilt araber/muslimer, som visar noll hänsyn. Förbannade löskefolk!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar