lördag 19 januari 2008

Thomas Bodström jobbar inte ihjäl sig (som riksdagsman)

Ett läsvärt inlägg från Kurt Lundgrens blogg, ang villkoren för riksdagsmän, en kategori bland dagens frälse:

- Eftersom Thomas Bodström, numera riksdagsledamot för socialdemokraterna, är en av advokaterna i det uppmärksammade våldtäktsmålet nere i Ystad mailade jag till honom och ställde bl.a frågan hur han har tid att medverka i detta målet enär han ju är riksdagsledamot och om detta inte är ett heltidsjobb som kräver närvaro uppe i riksdagen?

Svaret jag fick är häpnadsväckande, minst sagt.T Bodström uppger att detta inte alls är konstigt och att många andra riksdagsledamöter har uppdrag vid sidan om riksdagsuppdraget. Som riksdagsledamot har man cirka tio timmars bunden tid per vecka,uppger han. Just det, du läste rätt,tio timmar!

Vem ute i verkligheten har tio timmars arbetsvecka med en lön på över 50 000 kr i månaden?

Förutom detta är alla måndagar lediga för dessa damer och herrar och sommarledigheten sträcker sig från slutet av maj till långt in i september. Verkligt fina arbetsvillkor!

Honnörsorden för det parti som T Bodström företräder är ju rättvisa, solidaritet och jämlikhet!Man har ju faktiskt svårt att hålla sig för skratt!

Fast man skall kanske vara tacksam över att dom s.k. folkvalda bara är närvarande tio timmar i veckan när man tänker på hur mycket jäkelskap dom hade hunnit med att hitta på under en 40-timmars vecka.

Mer läsning om Bodströmsamhället. Vilket f ö förvaltas bra av Fredrik Reinfeldt, som stoppat in fötterna i de röda storebrorstofflorna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar